Volgend evenement

Vrijdag 17 november vanaf 17.00 u. “de invloed van de media op meningsvorming over politieke en maatschappelijke prioriteiten”, Alexander Hotel, Noordwijk.

Op 17 november geeft Afshin Ellian ons zijn visie op over “de invloed van de media op meningsvorming over politieke en maatschappelijke prioriteiten”. Afshin is bij uitstek deskundige op dit gebied vanwege zijn journalistieke, politieke en wetenschappelijke achtergrond.

 

Inleider: prof. dr. Afshin Ellian

In Nederland studeerde Ellian aan de Universiteit van Tilburg. In 1996 studeerde hij af in internationaal publiekrecht, strafrecht en rechtsfilosofie. Vervolgens promoveerde hij in 2003 aan deze universiteit. De titel van zijn proefschrift is: “Een onderzoek naar de Waarheids- en Verzoeningscommissie van Zuid-Afrika”. Hij concludeerde dat de commissie een volledig acceptabel tribunaal is dat internationaal respect verdient. Sinds 2005 is hij als hoogleraar verbonden aan de rechtenfaculteit van Universiteit Leiden en sinds 2012 is hij wetenschappelijk directeur van het aan deze universiteit verbonden instituut Metajuridica. Daarnaast heeft Ellian een weblog op de site van Elsevier. Eerder had hij een column in NRC Handelsblad.

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 19 mei

Locatie: Hotels van Oranje